BTL Leien

Ongeëvenaarde, luxe,  schoonheid en duurzaamheid

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Britmet Roofing Products. Zij het leveren artistiek en authentiek ogende, en duurzame dakleien. Met een toonaangevend 7-kleurenpalet en 40-jarig garantie. Zij komen tot superieure kwaliteit door continue te innoveren.

Ze vervaardigen architectonisch verantwoorde dakleien die de natuurlijke details van leisteen weerspiegelen in al hun charme. De elegantie, de natuurlijke kleur en de ongeëvenaarde weerbestendigheid die `BTL levert zijn onmiskenbaar.

Met hun duurzame producten minimaliseert Britmet de kosten en de problemen die zich kunnen voordoen met andere type dakbedekking, zoals waterabsorberende en dus vorstschade gevoelige dakpannen, , cement gebonden kunstleien en afschilverende natuurleien. Met de BTL leien onstaat een volledig onderhoudsvrij dak. Zij maken de dakbedekking waar huiseigenaren trots op zijn, die aantrekkelijk zijn bij de ontwerpen van architecten en voor dakdekkers gemakkelijk en snel te bewerken en installeren zijn.

De voordelen die BTL leien met zich meebrengt ten opzichte van Tapco leien zijn ondermeer de dikte te van de leien zonder het vlammende effect die veroorzaakt wordt door de productiemethode, Kortom, de BTL leien geven een nog natuurlijker en chique luxe uitstraling tegen zelfs een lagere prijs. Daarnaast worden de BTL leien dichtbij in Europa volgens ultra moderne technieken geproduceerd uit alreeds gerecyclede voorgesorteerde materialen. Dat betekend ook dat het de BTL lei een meer duurzaam product is dan vergelijkbare kunstleien.

Alle BTL kunstleien van zijn vooraf licht gebogen met hun InFlex ™ -ontwerp voor maximale duurzaamheid. Door dit ontwerp en de dikte van de lei worden de leien met positive druk op het dak bevestigd zodat zij nooit kunnen opkrullen. De kunstleien zijn bestand tegen storm en zelfs orkaankrachten . Ook zijn de leien bestand tegen (hagel)inslagen van slagkracht klasse 4. De BTL lei wordt geleverd met volledige BBA & ETA-certificering, BRE hagel- en windtest en is een LABC geregistreerd product.

De BTL leien worden in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd met gebruik van 9 verschillende mallen die zijn afgeleid van echte natuurleien.