IKKING GROUP

 

Greening the World’s roofs

 

Natuur en duurzaam dak

Ontbossing heeft grote gevolgen voor milieu, mens en dier. Datzelfde geldt voor kleiwinning voor de dakpannen-industrie alsmede de fabricage van traditionele dakpannen. De huidige dakpannen worden nog steeds gebakken uit klei en gesmoord in enorme droogovens. Daarbij wordt enorm veel aardgas gebruikt en CO2 uitgestoten. De winning van aardgas leidt tot bodemverzakking en aardbevingen met alle negatieve gevolgen van dien voor de huizen van bewoners en het landschap.

Kan dit anders?

Ja! Wij menen van wel. Wij werken samen met fabrikanten die duurzaam produceren. Zij maken leien, dakpannen en zelfs prachtige dakspanen (schaliën genaamd) op kunstmatige wijze van gerecyclede materialen. Deze producten zijn uiterlijk niet te onderscheiden van de traditionele natuurleien en keramische dakpannen. Deze producten zijn naar de laatste stand der techniek duurzaam gefabriceerd en in laboratoria en in de praktijk getest. Al met al levert dit een betere kwaliteit op, lange levensduur en zelfs betere prijzen.

Voordelen kunstleien en -dakpannen

Uiterlijk niet te onderscheiden van natuurleien, keramische dakpannen en hout gespleten dakspanen.

Licht van gewicht (van af 12 kg tot 16 kg per m2)

Vorst-,hagel- en stormbestendig

Geen breuk en scheuring, niet poreus

Volledig kwartsstofvrij

Volledig recyclebaar

Deze voordelen voor u in de praktijk

Door het lichte gewicht van de kunstleien en -kunstdakpannen kan een lichte dakconstructie volstaan.

Het lichte gewicht maakt het ook mogelijk de materialen in één keer op de steigers te plaatsen.

Men staat dus niet dagen te sjouwen om de materialen boven te krijgen met alle onvermijdelijke breuk bovendien.

Zowel de kunst-leien, dakpannen of dakspanen zijn eenvoudig en snel vast te maken: 2 nagels of schroeven per lei/dakpan/dakspaan.

Bij het snijden komen geen schadelijke en kankerverwekkende kwartsstoffen vrij.

Kortom, het monteren is arbeidsvriendelijk en kost veel minder tijd en geld dan bij natuurleien en keramische dakpannen.

Doordat de kunstleien en kunstdakpannen niet poreus zijn, is er ook geen mos- en grasvorming en kan er ook geen vorstschade ontstaan. Ook uitwerpselen van vogels hebben geen invloed.

Deze synthetische- leien, dakpannen en dakspanen zijn uiterst duurzaam en hebben een zeer lange levensduur.  Op de standaard synthetische leien rust 40 jarige garantie, en op de HD leien, dakpannen en dakspanen rust een 50 jarige garantie.

Nieuwsgierig?

Kijk hier naar onze producten.

Kijk hier naar een rapportage van de NOS over ontbossing.