BTL leien, alleen het beste is goed genoeg.

als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid, schoonheid en meerwaarde.

BTL leien, hoe luxe kan het zijn! 

Of men nu een modern of klassiek huis, of zelfs een monumentaal gebouw bezit, voor u als architect, dakdekker, aannemer of particulier is er veel speelruimte om uw dakrenovatie of nieuwe dakproject met BTL kunstleien de uitstraling te geven die het verdient.

BTL kunstleien zijn ijzersterk, voegen schoonheid, elegantie en traditie aan uw gebouw toe. Deze kunstleien combineren alle positieve eigenschappen van natuurleien én voegen extra functionaliteiten toe zoals lichtgewicht en verbeterde prestaties om een prachtig dak te creëren.

Daarnaast zijn kunstleien een zeer goede en zorgeloze investering die extra waarde aan het object toevoegen.

De lei is geproduceerd in maar liefst 9 mallen op basis van authentieke natuurleien. Daardoor wordt een diversiteit in structuur en randen verkregen. De BTL kunstlei is uiterlijk niet te onderscheiden van natuurlijke leisteen.

Deze duurzame kunstlei heeft veel prettige eigenschappen: zo is hij is virtueel onbreekbaar, toegevoegd isolerend, weerbestendig en dus ook stormvast. De lei vervormt niet,  is niet poreus waardoor er geen vorstschade of levensvormen kunnen ontstaan zoals mossen en grassen. (zoals wel het geval is met vezelcement gebonden leien, keramische of betonnen dakpannen).

De BTL kunstleien zijn voorzien van een speciale afwerking aan de achterzijde, waardoor er geen capillaire werking mogelijk is. Water kan dus niet naar boven worden gezogen of vast gehouden worden zoals dat bij natuur- of kunstleien met een vlakke achterzijde wel kan gebeuren.

De leien zijn licht gebogen geproduceerd om zo een altijd strak dak te creëren. Eén voor één de leien vooraf buigen is dan ook niet nodig. Dit bespaart veel tijd en dus geld.

Natuulijk is er ook extra aandacht gegeven aan het voorkomen van verkleuringen.

Alle BTL leien zijn voorzien van klasse A-brandpreventie, klasse 4 Hagel inslag classificatie, bestendig tegen 177 km windsnelheid.

Een 40-jarige  garantie zal uw investering vele jaren beschermen.

De BTL lei heeft een uitermate lange levensduur en is verkrijgbaar in diverse kleuren of een mix daarvan.

 

Verkrijgbare kleuren

De BTL kunstlei kent 7 gangbare kleuren, u heeft dus een ruime keuze. Met zijn buitengewone elegantie en de aantrekkelijke kleuren maakt u van uw dak een waar kunstwerk.

Click voor vergroting

Charcoal

Ash/Stone Black

Slate Grey/Pewter Grey

Amethyst/Plum

Oak/Chestnut Brown

Sunshine/Brick Red

Sunset/Red Rock

Elf redenen om te kiezen voor de BTL kunstlei:

 • Licht in gewicht – slechts 12kg per m2.
 • Authentieke uitstraling zoals die van leisteen – de schoonheid van leisteen gecombineerd met ultra moderne technologie.
 • Willekeurige randen en patronen met overal een constante kleurschakering.
 • Splijt of breekt niet.
 • 40 jaar garantie.
 • Eenvoudig te monteren en bewerken door aanduiding voor bevestiging en onderlinge afstandsmarkeringen.
 • Ontworpen met subtiele ronding voor strakke pasvorm en goede aansluiting op het dak.
 • Vooraf sorteren is niet nodig.
 • BBA[1] gecertificeerd, voldoet aan alle eisen t.a.v. brand, wind, sneeuw, regen en waterabsorptie.
 • Testen van BRE[2] met hagel en stortregen wijzen uit dat de Britmet BTL kunstlei vele malen beter presteert soortgelijke dakproducten.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd in uitmuntende kwaliteit  door gebruik van gerecyclede grondstoffen.
 1. British Board of Agreement: BBA-certificering wordt in de Engelse bouwsector erkend als een symbool van kwaliteit en zekerheid.
 2. BRE: leidend Engels wetenschappelijk instituut dat producten test op duurzaamheid.
 3. Bovendien wordt de BTL lei niet in de Verenigde Staten maar in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd met gerecycelde grondstoffen hetgeen betekend dat deze lei voordeliger is en nog veel meer duurzaam is dan een andere vergelijkbare lei.

Maak uw dak af met onze stijlvolle dakrandprofielen en kil-of verholen goten.

Onze  aluminium dakgoten zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Kies voor unieke, stijlvolle uitstraling en pas uw profiel en goot aan op uw kunstleien dak. Onze dakgoten zijn licht van gewicht, vergen geen technisch onderhoud en hebben een lange levensduur.